Lista Mistrzów
Warhammer - SHEERIF
Naruto
- Brak mistrza
Resident Evil - Brak mistrza
Neuroshima Brak mistrza
Wampir - Brak mistrza
Dragon Story
- Lavi
Underfantasy - Lavi
Cyberpunk - Lavi

Top posters
Lavi (1392)
 
Michaś (707)
 
SHEERIF (513)
 
Robson (479)
 
Anna (476)
 
RafciOo (174)
 
Zero (173)
 
Fenek (45)
 
pczyż (8)
 
Arheros (5)
 

Nasi przyjaciele :)



Opinie o sesji DS

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Go down

Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Luty 23rd 2009, 19:46

Mam pytanie do was odnośnie moich sesji.
Bowiem ostatnią akcją mogłem was trochę rozczarować że nikt z was z nim nie powalczył.

- Czy NPC'e w świecie DS'a nie odgrywają zbyt dużej roli pozostawiając wam graczom zbyt mało pola do popisu czy może to dobrze że odgrywają dużą role w tworzeniu świata nawet jeśli to oznacza śmierć potężnych przeciwników których powinienem pozostawić wam do załątwienia ?

- Czekam również na jakieś opinie na temat tego czego wam brakuje w sesji DS'a i tego czego nie powinno być.

Taki mały RESEARCH by poprawić jakoś sesji i dać więcej radości graczom.
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Anna on Luty 23rd 2009, 22:50

Mnie brakuje i zresztą chyba zawsze brakowało w Twoich sesjach widocznego rezultatu rozwoju moich postaci. Tzn. kiedy wydam już duzo pkt na rozwoje i w ogóle, jakoś nie zauwazam, żeby moja postać stała się silniejsza. Nie wiem, może źle rozdysponowuje pkt albo Ty po prostu dostosowujesz poziom NPCów do pozimu graczy... Poza tym mam kompleks i zawsze uważam, że moi bohaterowie są słabełuszami Razz

Co do samych NPCów, mam wrażenie, że wszyscy oni są jednobarwni, jeżeli chodzi o ich sposób bycia. Nie wiem, może to tylko moje wrażenie, ale staram się wyrazić opinię, skoro o nią prosiłęś Wink

_________________
Each person dies, really, it lives not each.
avatar
Anna
Poziom 10
Poziom 10

Female
Capricorn Horse
Exp : 476
SP : 159
Sława : 8

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Luty 24th 2009, 00:03

Z tymi NPCami to po części prawda Razz Staram się by każdy przeciwnik był wyzwaniem dla graczy i reprezentował odmienny sposób walki, techniki, tajemnice jak i słabe punkty Razz

Co do ich jednobarwności, hm... ja wiem czy są jednobarwne. Każdy z nich ma jakieś swoje własne cele które realizuje. Gdybym chciał przekazać wam ich dokładną osobowość mogłoby być ciężko. Było nie było to ma być opowieść o was a nie o NPC'ach i ich życiu Razz

Ale dzięki za wskazówkę postaram się coś zmienić ale na razie poczekam na opinię reszty.
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Michaś on Luty 24th 2009, 08:35

Odnośnie tego pola zajmowanego przez NPC'ów. Słusznie zauważyłeś. Bo po ostatnim poście odniosłem wrażenie, że to ty sobie grasz, a my jesteśmy takimi NPC'ami ;p

A jeśli chodzi o jednobarwność - sam nie jestem jeszcze dobry w 'kolorowaniu' swoich postaci, lecz staram się od jakiegoś czasu. Pomyśl nad kimś niesamowicie wesołym w grupie, okropnym nerwusie itd. Introwertyku, ekscentryku...
BO fakt faktem...wszystkie postacie są niemal takie same. Ale to tylko moja skromna opinia.

p.s
Swoją drogą muszę sobie kiedyś zrobić postać, która będzie homoseksualistą Smile

_________________

Abstynent, co za dużo chlał,
czysty, narkoman.
Wziął granat, 9-tkę, shotguna, półautomat.
Widział to wiele razy na filmie, na wojnie, w sieci.
Dobrze pisał, ledwie czytał, wybitny uczeń, kretyn.
avatar
Michaś
Poziom 12
Poziom 12

Male
Virgo Goat
Exp : 707
SP : 866
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Luty 24th 2009, 11:02

Nie wiem dlaczego maja opinia nie została wyświetlona coś musiało na łączy polecieć ale nie ważne napiszę jeszcze raz.

No to cóż, twoje postacie zazwyczaj są opanowane i wiedzą więcej od nas. W DSie np. dla moje postaci to zrozumiałe, że wiem nie za wiele, jednak inni gracze powinni mieć większą wiedzę co się wiąże z ich pochodzeniem.

Jak zauważył Michał w ostatnim poście faktycznie byliśmy tylko tłem dla NP'a, jednak ja jestem w stanie to zrozumieć dlaczego tak się stało.
Gdyby nie zadziałały na niego emocje był by nie realną postacią.
Każdy się wkurzy jak mu na dom wjazd robią i rodzinę mordują.

Ale można to było jakoś zrobić byśmy też mieli co robić.
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Luty 24th 2009, 17:30

Czy granie w RPGi zawsze oznacza że się będzie uczestniczyć w każdej walce ? Otóż nie. Musimy się nauczyć że niektóre rzeczy nas pominą i to bez względu na to czy nam się to podoba czy nie.

Cóż żebyście naprawdę mogli sobie pograć muszę pozbyć się i Paul'a bo teraz to on jest najsilniejszy. Gdy pozostaniecie sami będziecie mogli sobie wreszcie powalczyć samotnie. Nie chce po prostu od tak zrobić że Paul znika czy nagle jesteście na jego poziomie lub od niego silniejsi bo nikt z was nie trenował tyle co on. Zresztą jak na razie tylko Janus wykazał się tym co wymagam czyli logicznego podejścia do treningu by wymyślić jakiś niezwykle ciekawy sposób na trening.

Co do tego że inni gracze mają wiedzieć więcej od Ciebie to wcale nie. Oni są równie zieloni w stosunku do mocy do Janus. Dopiero gdy wy (gracze) pojmiecie istotę mocy i prawa nimi rządzące będziecie mogli wykonywać rzeczy niespotykane.

Jedno małe wyjaśnienie gdyż ktoś napomknął mi o tym że powinien być wystarczająco silny do czegoś tam (bodajże Michał w stosunku do CIPD). Owszem wobec ludzi bez mocy jesteście kilkukrotnie silniejsi i na większości z was kule nie zrobiłyby większego wrażenia np. na Janusie. Potraficie podnieść samochód i cisnąć nim na dobre 50 metrów.

Niestety Calliste jest najsłabsza z racji 2 letniej przerwy i rzadkich treningów. James na razie jest najsilniejszy ale tuż tuż za nim jest Janus który ostatnio trenował jak szalony.

Spokojnie w niedługim czasie czeka nas kolejny krótki przeskok za po nim ostateczne wyzwanie tej sagi Razz Obyście go tylko przeżyli Very Happy
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Luty 24th 2009, 17:41

Nie denerwuj się Lavi. Jak już napisałem rozumiem dlaczego Paul załatwił sprawę szybko i samotnie, chciał się zemścić na draniach. I tego dokonał, teraz tylko musi zająć się tym drugim.

A poza tym już mnie tak nie wynoś ponad innych bo popadnę w samo zachwyt i przestanę się starać.

Jak dla mnie twoje prowadzenie DS'a jest fajne. Mimo że jestem człowiekiem i raczej nie będę taki super jak inni z powodu braku form rasowych. Mam bardzo duże pole do popisu i wiele rzeczy mogę osiągnąć dużo szybciej niż inni.
I to mi się podoba.Smile
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Luty 24th 2009, 17:44

Nee ja się nie denerwuje Razz Wręcz przeciwnie postaram się poprawić Smile
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Marzec 16th 2009, 20:29

No nie wiem czy zrobienie całkowitego NP'cowania to dobry pomysł. Może to jeszcze przemyślisz.
Bo wiesz to na pewno nie wpłynie dobrze na resztę.

Ale to twój system i ty w nim rządzisz.
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Marzec 16th 2009, 23:37

To nie jest bar że przychodzisz kiedy chcesz. Albo grają albo nie grają. Zero odzywu, zero wyjaśnień, tak się nie da grac.
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Marzec 17th 2009, 10:34

No cóż skoro nikt nawet nie miał chęci napisać, że np. "nie będę pisał bo coś tam" no to cię rozumiem. Jak również twoją decyzję co do NP'cowania.

Jednak wiem że to może rozjuszyć niektóre osoby.Shocked
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Marzec 17th 2009, 15:20

Szczerze - mam to gdzieś Smile I tyle.
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Marzec 17th 2009, 19:39

No cóż ja po prostu nie chcę by były jakieś nie przyjemne uczucia między ludźmi i tyle. Wiesz nie fajnie jest kiedy w małym gronie osoby nie potrafią dojść do porozumienia.
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Maj 20th 2009, 16:59

Nie martw się Piotrek nie nudzę się jest fajnie, dobrze rozgrywasz wydarzenia przyśpieszasz kiedy trzeba. Chociaż muszę w końcu zająć się Lizarem bo mnie ten typ powoli irytuje. Nie mogę nawet w spokoju sobie zjeść ze znajomymi kolacji. Ciesze się z rozwoju mojej postaci, który mi się coraz bardziej podoba.
Staję się jednym z najpotężniejszych jednostek na Ziemi, a z ludzi jestem chyba najlepszy. Ale to dopiero się okaże. Cool
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Czerwiec 1st 2009, 14:07

Lavi ty nie myśl tyle nad odpowiedzią dla Janusa. Bo jeszcze mi jakiś kolejny wałek wymyślisz.
A ja i tak mam już dość zmartwień, i nie musisz mi nowych dokładać.
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Czerwiec 2nd 2009, 22:07

Jak gnębić to konkretnie :] Potem będziesz z łezką w oku wspominać takie pamiętne sesje Wink

Zupełnie tak jak ja swojego Lee i jego wyczyny które grając nową postacią stają się naprawdę czynami godnymi HEROSÓW Smile
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  SHEERIF on Czerwiec 3rd 2009, 18:40

Ns jest zbyt prosty nawet startową postacią młucę jak chcę mam strzelanie z broni na 1 tak samo z walką i i tak rozkładam tych kolesi bez problemów prawie co prawda mam wysokie staty ale to i tak jest zbyt proste. Jak dla mnie.

Ale może to dla tego, że ja wolę pobiegać z mieczem. Razz
avatar
SHEERIF
Poziom 10
Poziom 10

Male
Taurus Dragon
Exp : 513
SP : 594
Sława : 13

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Lavi on Czerwiec 5th 2009, 00:26

Proste bo MG nie jest wymagający Smile Chcecie poprowadzę wam NS'a tak jak się powinno ;]

Czyli ostro, z butem i na każdym kroku będą czyhać niebezpieczeństwa i to nie jakieś złośliwe ale całkiem normalne jak na tamte realia Smile

Na pw wysłałem Ci coś.
avatar
Lavi
Poziom 17
Poziom 17

Male
Pisces Cat
Exp : 1392
SP : 2045
Sława : 16

Powrót do góry Go down

Re: Opinie o sesji DS

Pisanie  Sponsored content


Sponsored content


Powrót do góry Go down

Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat Powrót do góry

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nie możesz odpowiadać w tematach